På mandag begynder arbejdet i ungdomsparlamentet, hvor det overordnede emne denne gang er demokrati.
Ib Uldum deltog i det sidste parlament i 2003. Han nød oplevelsen, men kunne godt have tænkt sig, at de almindelige landstingsmedlemmer havde interesseret sig mere for de unges forslag. For selv om han synes, at ungdomsparlamentet i 2003 fik sat især retten til undergrunden på dagsordenen, var der også vigtige emner, der ikke blev lagt mærke til.
- Sidst jeg var med, synes jeg ikke politikerne fulgte ordentligt med. Selv om der er fuld offentlig adgang til salen, var det ikke mange siddende medlemmer vi så. Det synes jeg var ret dårligt, siger Ib Uldum.
Det er Jonathan Motzfeldt, der ligesom i det almindelige landstingsarbejde, præsiderer over forhandlingerne i næste uge. Han vil gerne anbefale landstingspolitikerne at møde op, og følge ungdomsparlamentets arbejde. Det minder ham nemlig om dengang han selv begyndte i politik.
- Jeg vil meget gerne have at de landtingsmedlemmer, der er i byen, møder frem og overværer debatterne. For mig var det i hvert interessant i 2003 at se synspunkterne blive fremlagt, siger landstingets formand.
Det budskab er Ib Uldum helt med på. Om ikke for andet, så fordi ungdommen har ret til at blive hørt.
- De unge er trods alt de næste i rækken, og de skal kunne komme til nu. Alle skal høre efter os, for vi kommer med nogle gode ideer, siger ungdomsparlamentarikeren.
I alt skal ungdomsparlamentet tage stilling til 29 forslag, der især handler om studerendes forhold. Det hele munder ud i et slutdokument med de unges anbefalinger, som afleveres til de ansvarlige politikere.
Hvad der så sker - eller ikke sker - er op til de almindelige landstingspolitikere.