Ungdomsparlamentdeltagere lærte om politik

03. marts 2005 11:00

I dag slutter ungdomsparlamentet. I alt 33 unge fra kysten afslutter mødet klokken tre i eftermiddag, derefter går det hjemad. Nogle af de unge deltagere kender lidt til det politiske system, mens andre er helt nye.

Vi spurgte nogle af de unge om hvordan de seneste dage i Tinget har været.

Birthe Lynge studerende på Jern og Metalskolen i Nuuk er en af deltagerne på Ungdomsparlamentet. Hvad har hun mon fået ud af sin deltagelse?

-Jeg synes at det er godt, vi har snakket om alt mulige

ting, som vi synes er vigtige, siger Birthe Lynge. Hun har fundet ud af politik ikke er noget for hende.

-Men på en måde har fået noget ud af det, for der er sket rigtig mange ting. Bl.a. har jeg fundet ud af forskellene mellem Danmark og Grønland.

Heidi Pedersen studerende på HTX i Sisimiut er med i Ungdomsparlamentet. Hun har siddet som formand for Erhvervsudvalget under mødet. Hun synes mødet har været spændende.

- Det har været godt, der har været mange debatter. I vores Udvalg har siddet og diskuteret og lavet betænkninger, som de nu gør i det rigtige Landsting. Heidi Pedersen vil gerne lave eksamenopgave om mødet. Hun har fået blod på tanden:

- Før var jeg faktisk ret skeptisk, nu følger mere med i hvad der sker politisk.

Anders Kielsen er også fra HTX i Sisimiut, han mener mødetiden kunne være længere.

- Det er gået godt, vi har fået meget ud af det. Vi har fundet ud hvordan møder foregår.Anders Kilsen er også blevet mere politisk interesseret.

- jeg synes faktisk at mødet burde være længere.