Undervisningsfilm skal klæde brandfolk bedre på til håndtering af oliespild

Departementet for Miljø og Natur har netop præsenteret en ny undervisningsfilm at klæde brandfolkene rundt om i landet på til en hurtig og effektiv indsats under oliespild i havet.
21. juli 2014 05:28

Hvert år bliver der spildt olie i det kystnære havmiljø. Og det fremkalder kritiske situationer, fordi olien kan forårsage store skadelige virksninger på både dyrelivet og havmiljøet. Derfor er det vigtigt, at olien bliver opsamlet hurtigt, og inden den når at brede sig.

Og Naalakkersuisoq for Miljø og Natur, Kim Kielsen håber, at den nye film kan være med til at medvirke til kendskabet til det olieberedskabsudstyr, der er placeret rundt omkring i landet. Filmen viser, hvordet det kystnære beredskabsudstyr skal anvendes og vedligeholdes.

Beredskab baseret på mandskab og udstyr ved de lokale brandstationer

Men som han siger, så erstatter filmen ikke de rigtige og praktiske øvelser, men den er et led i undervisningen af mandskabet.

Det er departementet for Miljø og Natur, der er ansvarlig for olieberedskabet på havet. Og beredskabet er baseret på mandskab og udstyr placeret ved brandstationerne i 12 byer her i landet. Og der afholdes jævnlige øvelser for at vedligeholde mdskabets rutiner, oplyser departementet i en pressemeddelelse.