Uge 16 er ligeså god som Uge 18

Uge 18 arrangementer er stadig udbredte i bygderne og yderdistrikterne. Men i Nuuk er Uge 18 flyttet til Uge 16.
Skrevet af Karsten Sommer
04. maj 2010 17:28

- Vi har flyttet Uge 18 til uge 16, fordi der er så mange forskellige arrangementer i maj måned, blandt andet er der arrangeret Gør Maj Sund her i Nuuk, siger Rusmiddelkonsulent i Kommuneqarfik Sermersooq, Linda Gundel.

- Det er ikke kun på grund af Gør Maj Sund, vi har måttet flytte Uge 18-arrangementerne til uge 16. Den Internationale Kampdag kom også i vejen for vores arrangementer, sammen med lønudbetalingsdagen og meget drikkeri i den uge. Derfor valgte vi at flytte Uge 18 2 uger frem.

Uge 18 er ifølge Paarisa en uge, hvor der sættes fokus på alkoholvaner og drikkemønstre. Det massive forbrug af hash blandt de unge var overskiften for Uge 16 i Kommuneqarfik Sermersooq i år.

I princippet er der ingen forskel på uge 16 og uge 18, forklarer Linda Gundel.

- Men da vi arrangerede Uge 18 sidste år var der næsten ingen deltagere ved debatterne. Og derfor valgte vi at flytte Uge 18.

Det sagde rusmiddelkonsulent i Kommuneqarfik Sermersooq Linda Gundel.

Ifølge en HS-analyse er der flest arrangementer i bygder og byer i yderdisdrikterne. I år har 38 bygder og byer ansøgt om bevilling til arrangementer til Uge 18, og Paarisa har brugt 63.000 kroner til dette formål.