Uenighed om tjenestefri med løn under valgkamp

13. april 2005 14:50

Politikerne er uenige om, hvorvidt der skal være tjenestefri med løn i forbindelse med en valgkamp.

Fra næste år får ansatte i Hjemmestyret nemlig ikke længere løn under deres valgkamp.

Det mener Landstingsmedlem for Siumut, Doris Jakobsen er uacceptabelt. Hun var lærerstuderende på Lærerseminariet i Nuuk da hun blev valgt til Landstinget:

- Som jeg ved så har enhver borger i forbindelse med deres borgerlige ombud til at holde valgkamp, ret til tre ugers fritagelse med løn. Og imidlertid så har mange haft problemer med at skulle holde fri fra deres arbejde, så derfor mener jeg at disse forskellige vilkår er uacceptable i forvejen. Jeg ønsker derfor at alle skal behandles lige. Jeg synes at vi skal sikre lige vilkår for borgerne.

Selvstændig næringsdrivende og landstingsmedlem for Atassut Augusta Salling, mener derimod at den nye ordning giver lige vilkår for alle:

- Jeg er enig i at der skal være lige behandling for alle der stiller op. I dag må selvstændige selv betale for deres valgkamp, eller også får de ikke løn under valgkampen. Og offentligt ansatte har mulighed for at holde fri med løn under valgkamp, så det er forskelsbehandling.

Augusta Salling der er selvstændig næringsdrivende har erfaret at det er dyrt at stille op uden løn under valgkamp:

- Man kan ikke udføre sit daglige arbejde under valgkamp, så enten må man ansætte en til at gøre arbejdet for en eller leve uden løn, det giver ekstra udgift.