Udskriver valg hvis han ikke bliver genvalgt

18. februar 2005 05:36

Siumuts partiformand, landsstyreformand Hans Enoksen, truer med at udskrive valg til Landstinget, hvis han ikke bliver genvalgt som formand for partiet.

- Man har prøvet at vælte mig. Og man har forsøgt at få mig til at trække mig som formand på grund af ensprisreformen. Hvis ikke jeg bliver genvalgt som formand, tolker jeg det som et ønske om landstingsvalg, siger Hans Enoksen.

Bliver nederlaget til virkelighed, vil han udskrive valget lige så snart Landstinget mødes ved næste samling.

Enoksens udfordrer ved landsmødet, Jørgen Wæver Johansen raser over det, han kalder for en ”uacceptabel trussel at have hængende over hovedet” forud for formandsopgøret.

- Jeg finder det fuldkommen uhørt, at en formandskandidat på denne måde tillader sig at udskrive valg, siger Jørgen Wæver Johansen i en kommentar til Enoksens udmelding.

Jørgen Wæver Johansen påpeger, at statistikken viser, at 40 procent af landstingsmedlemmerne bliver udskiftet ved et valg. Hans Enoksens trussel rammer dermed næsten halvdelen af Siumuts landstingsgruppe, der alle deltager på landsmødet med stemmeret.

Senere fredag skal formandskandidaterne offentliggøre deres politiske program overfor de delegerede. Selve formandsvalget finder sted lørdag.