Udsatte grønlændere får værested i København

31. oktober 2005 13:41

Et privat initiativ gør det nu muligt at åbne et døgnværested for udsatte grønlændere i Københavnsområdet.

Grønlandskonsulent i Kofoed Skole i København, Erik Seidelin Christensen har som privatperson fået penge til projektet fra folketingets satspulje for udsatte grønlændere i Danmark. I alt er der bevilget hele otte millioner kroner over de næste fire år.

Erik Seidelin Christensen fik en dejlig overraskelse i fredags, da han fik meddelelsen om bevillingen til et værested. Han har i mange år arbejdet med socialt udsatte i Danmark og ønsker, at kunne hjælpe mere end han gør som konsulent på den sociale institution Kofoed skole. Erik Seidelin Christensen siger, at pengene skal bruges til at få udsatte grønlændere væk fra værtshus - og misbrugsmiljøer:

- Pengene skal bruges til et tiltrængt værested. Her går mange grønlændere og fører en kummerlig tilværelse, hvor de tilbringer dagene og nætterne på værtshuse. De skal have mulighed for at få et sted hvor der ikke drikkes og ryges hash, siger Erik Seidelin Christensen.

Han formoder at der er tale om mere end 400 mennesker, som lever under kummerlige forhold.

Han skal nu finde sig en samarbejdspartner og finde et hus, som er egnet til værested.Derefter vil han meget gerne hjælpe folk til en bedre tilværelse:

- De skal hjælpes til en tilværelse med indhold, hvor de skal hjælpes til at oparbejde mod til at foretage sig andre ting end det de plejer at gøre. Der skal opbygges et nyt netværk, som skal gøre dem i stand til at leve en værdig tilværelse, siger Erik Seidelin Christensen.