Udenrigsminister skal diskutere Arktis med Rusland

For første gang siden Ruslands annektering af Krim-halvøen i 2014 besøger en dansk udenrigsminister Rusland.
Foto © : UN Photo/Elma Okic/Flickr Creative Commons
Skrevet af Inge S. Rasmussen
29. marts 2017 10:10

Det sker, når udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i dag og torsdag deltager i konferencen International Arctic Forum i byen Arkhangelsk i det nordvestlige Rusland.

Konferencen handler om udviklingen i Arktis, hvor både præsident Putin og den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov deltager.  

Trods EU's sanktioner mod Rusland er Arktis stadig er et område, hvor Rusland og Vesten har beholdt sine diplomatiske forbindelser inden for.

Anders Saumelsen deltager i aften i en middag med udenrigsminister Lavrov. Og det er en oplagt mulighed for at få vendt nogle konkrete sager, siger Anders Samuelsen til Ritzau.

- Vi skal fortsætte samarbejdet på det arktiske område, og vi har nogle udeståender i forhold til Ukraine og Krim, og det bliver vi også nødt til at tale om.

Nalakkersiosoq for udenrigsanliggender, VIttus Qujaukitsoq, er i øjeblikket i USA og deltager derfor ikke i konferencen i Rusland.

Udenrigsdirektoratet oplyser dog til KNR, at Anders Samuelsens indlæg på konferencen i Rusland er koordineret med Udenrigsdirektoratet. Desuden holder grønlandske embedsmand selv oplæg torsdag i Arkhangelsk.