Programmet lærer seerne hvordan man skal jage, fiske og desuden samle bær og planter for at lave den allersundeste og mest velsmagende mad som Inuit her har levet af i århundreder.Foto: Inuit Broadcasting Corporation

TV-program om traditionel Nunavut-mad har stor succes

Hvordan finder man traditionel mad, og hvordan tilbereder man den i Nunavut? Det handler TV-programmet Nunavummi Mamarijavut om.

Det meget populære TV program Nunavummi Mamarijavut forsætter dets succes og begynder nu dets anden sæson på APTN, de oprindelige folks tv netværk.

Programmet viser hvordan man finder og laver både traditionel mad, men også mere moderne mad, med brug af den lokale proviant i Nunavut.

Programmets vært er Malaya Qaunirq Chapman som følger familier og fangere når de rejser rundt i Nunavut.

Hun rejser rundt både i lokalsamfundene og ude i den åbne natur for at finde nogle af de smukkeste steder i Nunavut hvor Inuit har slået lejr.

Her mødes hun med folk der kan fortælle om stedet og hvordan der er blevet jaget og samlet mad på dette sted i generationer.

Foto: Inuit Broadcasting Corporation

 

Programmet lærer seerne hvordan man skal jage, fiske og desuden samle bær og planter for at lave den allersundeste og mest velsmagende mad som Inuit her har levet af i århundreder.

Filmholdet, ledet af Malaya, besøger også inuit i deres hjem mange steder i Nunavut for at høre deres historier om stedet og den mad der traditionelt er anvendt her.

Programmet, Nunavummi Mamarijavut er et led i initiativet til at få Nunavummiut til at spise sundere og bruge den mad der findes i naturen i stedet for det der kan købes i det lokale supermarked.

Man kan se programmet via APTN´s hjemmeside.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt