Trump vil indsætte militær mod voldelige demonstranter

Som svar på urolighederne vil Donald Trump indsætte tusindvis af tungt bevæbnede soldater i Washington.
- Jeg har kraftig anbefalet guvernørerne at indsætte Nationalgarden i et tilstrækkeligt antal, så vi dominerer gaderne. Borgmestre og guvernører skal etablere en overvældende tilstedeværelse, indtil volden er stoppet, siger Trump. Foto © : Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
02. juni 2020 08:58

USA's præsident, Donald Trump, fordømmer de voldelige protester, der finder sted flere steder i landet efter den sorte amerikaner George Floyds død i politiets varetægt.

På sit første pressemøde om sagen siger Trump, at han vil mobilisere alle tilgængelige ressourcer, herunder civile og militæret, til at stoppe protesterne. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg har kraftig anbefalet guvernørerne at indsætte Nationalgarden i et tilstrækkeligt antal, så vi dominerer gaderne. Borgmestre og guvernører skal etablere en overvældende tilstedeværelse, indtil volden er stoppet, siger Trump.

Præsidenten siger desuden ifølge nyhedsbureauet AFP, at han vil indsætte "tusindvis af tungt bevæbnede soldater i Washington".

LÆS OGSÅ Flere soldater skal tæmme uroligheder i Minneapolis

Den seneste uge har der været store protester i USA over George Floyds død.

George Floyd døde mandag i sidste uge, efter at han blev anholdt af en hvid betjent på brutal vis i byen Minneapolis. Ifølge en uafhængig obduktion døde George Floyd af kvælning og tryk mod ryggen.

Episoden har fået store menneskemængder på gaderne i utallige byer for at demonstrere imod racisme og politivold i USA.

Mindst 5600 demonstranter er blevet anholdt under protesterne.