Tre månedslønninger skal holde på AUL-medarbejdere

22. juli 2005 12:31

Det er løftet om tre ekstra månedslønninger, der skal få Arctic Umiaq Lines medarbejdere til at blive ombord til den bitre ende, oplyser seniorkonsulent og jurist i rederiet Jens Hesseldahl.

Tilbudet om de tre månedslønninger er de sidste dage blevet sendt personligt ud til samtlige medarbejdere. Lønningerne, der gives oveni den almindelige opsigelsesperiode, kommer til udbetaling kontant, hvis firmaet ikke kan privatiseres, men i stedet likvideres, med det resultat, at medarbejderne står uden job.

- Vi håber gennem fastholdelseshonoraret at undgå en masseflugt, så vi kan opfylde servicekontrakten, til den udløber i slutningen af året. Det skal forstås som en gulerod, så det hele ikke smuldrer, når fremtiden er så usikker, siger seniorkonsulenten.

Han tilføjer, at han oplever opbakning fra medarbejderne, blandt andet i form af en underskriftsindsamling. De få opsigelser, der har været siden offentliggørelsen af Hjemmestyrets privatiseringsplaner, kan ligeså godt skyldes andre forhold, siger Jens Hesseldahl.

Arctic Umiaq Lines krise kommer i kølvandet af, at de tabte en udbudsrunde på kysttrafikken, og derfor mister deres statsstøtte per første januar 2006. Det hjemmestyreejede rederi er nu blevet pålagt at lave en plan for hvordan det kan fungere på kommercielle vilkår indtil det kan sælges. Hvis de ikke kan lave en realistisk plan – og det tvivler mange på – vil firmaet sandsynligvis blive likvideret.