Travlhed i luftrummet weekenden over

Askeskyen er på vej mod nord, og weekenden igennem satser Air Greenland på at få alle forsinkede og strandede passagerer frem. Selskabet forventer at det samlede tab vil løbe op i over tre millioner kroner, men forbrugerne skal umiddelbart ikke betale regningen.
Skrevet af Mads Fisker
27. maj 2011 18:06

Inden weekenden er omme, vil alle forsinkede og strandede flypassagerer have nået deres destination. Sådan lyder den klare forventning hos Air Greenland efter endnu en dag, hvor store dele af luftrummet har været lukket herhjemme.

- Som prognosen er lige nu ser det rigtig fornuftigt ud. Askeskyen bevæger sig nordpå. Så vi sætter alt det ekstra kapacitet ind, vi overhovedet kan samle sammen. Og det betyder, at vi flyver fra meget tidligt til meget sent i morgen og det samme søndag. Så uden yderligere forsinkelser regner vi med at have fremfløjet de omkring 900 mennesker, der er forsinket, senest søndag aften, siger kommerciel direktør, Christian Keldsen til KNR.

En hel del passagerer har dog allerede taget imod tilbuddet om at få refunderet deres billet her i løbet af ugen. Hvor mange har Air Greenland endnu ikke overblik over.

- Det har jeg ikke tal på endnu, men det er en del mennesker, der har sagt ja tak. Og det kan der være flere grunde til. Nogen på grund af usikkerhed i forhold til, om man overhovedet kan rejse, og for andre er selve formålet med deres rejse blevet spildt, siger Christian Keldsen.

Air Greenlands umiddelbare skøn lyder, at tabet efter dette års askesky kommer til at overstige tre millioner kroner.

- Det er svært at sige på nuværende tidspunkt, men jeg estimerer, at vi ligger rundt regnet på godt tre millioner, når vi rammer søndag aften. Det er slemt på den måde, at det er penge, som der ikke er budgetteret med og som derfor rammer direkte på bundlinjen. Så det er ikke sjovt, siger den kommercielle direktør, der dog forsikrer om, at tabet ikke umiddelbart skal hentes hjem gennem dyrere flybilletter.

- Ikke på kort sigt. Der er der ingen tanker om at vippe regningen over; sådan fungerer spillet ikke helt, siger Christian Keldsen.