Trafikløsning på vej

08. maj 2006 13:59

Væk med passagerafgiften for sportsfolk, og flere penge til Uummannaq-området. Sådan lyder et par af overskirfterne i landsstyrets forslag til løsning af trafikproblemerne.

Det var landsstyremedlemmet for infrastruktur, Jørgen Wæver Johansen, der i dag kunne præsentere planerne. Den nye trafikstruktur har nemlig efterladt en række problemer rundt omkring i landet. I forbindelse med finansloven blev der afsat otte millioner kroner til det. Penge, der foreslås brugt over de næste to år.

Som nævnt så forsvinder passagerafgiften for sportsfolk, der skal til stævner. Det samme gælder for skoleklasser og ældre, der er på studierejser. Det betyder en besparelse på 502 kroner på en returbillet. Samme besparelse får folk i Upernavik i højsæsonen - den periode, der tidligere var besjlet af Arctic Umiaq Line.

I Uummaannaq er der store problemer med luftpudebåden. Her er der de næste to år, årligt afsat to millioner kroner til trafikforbedringer.

Præcis hvad der skal gøres, er ikke forhandlet endnu.

Kangerluk på Disko bliver alligevel ikke isoleret i vinterhalvåret. Fra december til maj vil der være helikopterflyvning hver anden uge. Og i Grønnedal i Sydgrønland vil der igen være en ugentlig flyvning mode både nord og syd.

Udgifterne skal endeligt godkendes i Landstingets finansudvalg. Det ventes at ske senere på ugen.