Nightingale-medalje til tidligere sygeplejerske i Grønland

Først i sne, så i ørken. Sygeplejersken Nikoline Sarsgaard Klausen har hjulpet syge mennesker i Grønland, Sydsudan og Irak.
Foto © : Læger uden Grænser
22. maj 2017 16:00

Og fredag fik den 30-årige sygeplejerske den prestigfulde Florence Nightingalemedalje for sit arbejde som sygeplejerske for Læger uden Grænser.

Som udsendt sygeplejerske har hun blandt andet været med til at oprette mobile sundhedsklinikker ved storbyen Fallujah i Irak og været med til at vaccinere mere end 30.000 børn i Sydsudan.

Men før hun drog mod varmen har Nikoline Sarsgaard Klausen arbejdet flere steder i Grønland, på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk, som bygdesygeplejerske i Ittoqqortoormiit, på hospitalet i Uummannaq og på hospitalet i Aasiaat.

Florence Nightingalemedaljen bliver uddelt hvert andet år af Internationalt Røde Kors. Medaljen bliver givet for exceptionelt mod i konflikt- og katastrofeområder eller pionerarbejde offentlig sundhed. I 2017 er der 39 modtagere på verdensplan.

Udover Nikoline Sarsgaard Klausen har også en anden dansker, Lindy Lillelund modtaget medaljen i år. I alt har 40 danskere modtaget medaljen siden 1920.