Tilsyn: Store forskelle i Qaasuitsup Kommunia

Selvstyrets tilsynsenhed konstaterer, at socialområdet behandles forskelligt i Qaasuitsup Kommunia.

Der er store forskelle på, hvordan børn- og ungesager bliver behandlet i Qaasuitsup Kommunia.

Det viser et tilsyn som Selvstyret foretog sidste år af socialområdet i byerne Ilulissat, Qasigiannguit, Qeqertarsuaq og Aasiaat.

Værst står det til i Qeqertarsuaq.

Her beskrives sagsbehandlingen som "helt utilstrækkelig" i tilsynsrapporten fra Tilsynsenhedens besøg, der fandt sted i juni sidste år.

Det fremgår videre af rapporten, at der ikke er overblik over børn- og ungesagerne i Qeqertarsuaq. De er ikke samlet fysisk og umiddelbart tilgængelige.

Alt i alt konkluderer Tilsynsenheden at når det drejer sig om Qeqertarsuaq er socialforvaltningen ikke i stand til at løfte opgaven indenfor børn- og ungeområdet.

Også i Aasiaat er der problemer med overblik og manglende dokumenter i sager. Tilsynsenheden anbefaler derfor, at alle åbne børnesager i byen bliver gennemgået.

På den mere positive side konstaterer Tilsynet at der er styr på sagerne i både Ilulissat og Qasigiannguit, hvor personalet har god forståelse for reglerne på socialområdet.

Formålet med Selvstyrets sektortilsyn er at føre tilsyn med at kommunerne overholder relgerne i sociallovgivningen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl