Ifølge Grønlands Statistik bor der til sammen 134 mennesker i de to bygder.Foto: Destination East Greenland/Visit Greenland

Tiilerilaaq og Isertoq er stadig uden forbindelse - men alle har det godt

Politiet i Tasiilaq besøgte sammen med en ansat ved kommunen de to bygder i går.

Bygderne Tiilerilaaq og Isertoq har siden weekenden ingen forbindelse haft.

Det betyder at både TV, radio, internet, mobil og VHF radio er nede.

Teknikere fra Tusass skulle i går flyve fra Tasiilaq til sitet Kap Tycho Brahe ved fjorden i Tiilerilaq og finde fejlen, men de kom ikke afsted på grund af tåge.

Det fortæller Tusass til KNR.

LÆS OGSÅ Alle forbindelser i Tiilerilaaq og Isertoq er nede

Afgang i morges klokken 09 blev også aflyst på grund af vejret. Nu venter teknikerne på nærmere information ved middagstid.

Hvorvidt fejlen har noget at gøre med den piteraq, som ramte Tasiilaq lørdag nat, vides ikke.

Alle har det godt 

Ifølge Grønlands Statistik bor der til sammen 134 mennesker i de to bygder.

I går sejlede Ole Jens Lundblad, som er facilitetskonsulent ved Kommuneqarfik Sermersooq sammen med politiet i Tasiilaq ud til de to bygder for at tjekke, hvordan de havde det.

Og ifølge Ole Jens Lundblad har alle det godt. 

- Det var en stor lettelse at kunne selv se og snakke med borgerne om, at de har det godt, og at der ikke har været skader på hverken personer eller bygninger, siger Ole Jens Lundblad.

De to bygder er dog forsat uden forbindelse.

- Jeg kunne fornemme, at de selvfølgelig er bekymrede over, at de ikke har nogen forbindelse. Heldigvis er der nogle stykker som har iridium-telefoner, og jeg kan forstå, at de her for et par dage siden har haft kontakt med nogle i Tasiilaq og udtrykt, at de har det godt, siger Ole Jens Lundblad. 

Stationsleder ved Grønlands Politi, Alan Lægteskov, bekræfter også overfor KNR, at indbyggerne i Tiilerilaaq og Isertoq har det godt.

- De var faktisk lidt overaskede over, at vi kom. De blev ikke så hårdt ramt af piteraq, som vi gjorde her i Tasiilaq. Så deres største problem er, at de mangler forbindelse, siger han.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl