Thorning ”selfie” rammer alverdens forsider

Under mindehøjtidligheden for Nelsom Mandela i Johannesburg i Sydafrika i går, morede Helle Thorning-Schmidt med at tage et selfie portræt af sig selv sammen med to af verdens mest magtfulde mænd, David Cameron og Barack Obama.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
11. december 2013 08:16

Et billede af den danske statsminister med karakteristisk udstrakte selfie-arme gik viralt i går og er forsidestof internationalt i dag.

Blandt andet i Storbritanien, hvor optrinnet bliver kritiseret.

'No selfie respect, Cam and Obama in cheesy pic' skriver britiske The Sun, der finder det upassende at tage sjove selvportrætter til en mindehøjtidlighed for afdøde Nelson Mandela, der blev hyldet ved en stor mindehøjtidligehed i Sydafrika i går.

Her sad Helle Thorning-Schmidt (S) i smørhullet mellem to af verdens mest magtfulde mænd, David Cameron og Barack Obama, og kunne ikke dy sig for at hive sin mobiltelefon op af dametasken og forevige øjeblikket.

The Sun spørger også på sin hjemmeside; 'Er det dårlig smag at tage en selfie til en begravelse?'

Daily Mirror er også kritisk, og ledsager det nu verdensberømte billede af kommentaren 'idiotisk' skrevet med versaler på avisens forside.

The Times skriver i dag, at Obama tester grænserne for 'begravelses-etikette' med gårsdagens populære selvportræt.

Hos avisen The Guardian maner journalist John Crace til besindighed.

- Hvis man er overfølsom over for, at Obama, Cameron og Thorning-Schmidt morer sig, rammer man uden for skiven, skriver John Crace for The Guardian.

- Havde de grinet gennem hele mindehøjtideligheden, ville det have været en fejl. Men det gjorde de ikke. De var seriøse, da det var påkrævet, slutter John Crace.