Telepost undersøger internet-nedbrud

Hele landet oplevede søndag et nedbrud i internetforbindelsen, da en central router hos Tele Post gik ned. Tele Post vil nu undersøge, hvordan man undgår, at lukke landets internet ned i fremtiden.
Skrevet af Jaaku Lyberth
17. oktober 2017 06:54

Hvordan er livet uden Netflix, Facebook og netnyheder, spørger unge mennesker indimellem ældre borgere? Søndag fik de - sammen med resten af landets borgere - en fornemmelse af, hvordan livet er, når internetforbindelsen lukker ned.

Men nedbruddet ramte også vigtige institutioner i samfundet. Det fortæller kommunikationsdirektør  i Tele Post Arnakkuluk Jo Kleist.

- Det var hele landet, der oplevede enten ustabil eller helt afbrydelse af internettet. Det gik også udover sundhedsvæsenet og andre større arbejdspladser og institutioner, siger hun.

LÆS OGSÅ Hele Grønland uden internet

Nedbruddet var dog ikke så slemt, at Tele Post måtte sætte gang i deres beredskab.

- Det var sådan at det var muligt og ringe,  og kontake med hinanden via telefonen, og inden beredskabet blev sat i gang,  så kom internet systemet i gang igen, fortæller Arnakkuluk Jo Kleist.

Årsagen til nedbruddet bliver nu undersøgt, så man forhåbentligt kan undgå, at det sker igen.

- Vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan for at dette ikke sker igen, og så er folk, der havde at gøre med det der skete i søndags, i gang med undersøge, hvorfor der var en afbrydelse, fortæller Arnakkuluk Jo Kleist.

Tele Post ved dog allerede nu, at problemerne søndag, ikke har noget med forlængelsen af søkablet at gøre, som ellers har givet ustabile internetforbindelse flere steder i landet.