Tele skal passe på pengene

09. maj 2005 16:37

Tele Greenland skal passe på pengene, oplyser selskabet efter generalforsamlingen mandag. Tele Greenland venter, at flere vil tale i telefon via internettet, og det gør, at selskabet får færre indtægter, oplyser selskabets bestyrelsesformand Kaj Egede.

Og der kan være behov for en stram styring, hvis der skal være penge til det hele. Sidste år faldt taksterne med 37 mio. kr. Den udvikling vil selskabet gerne fortsætte. Hjemmestyret skal have 30 mio. kr. i udbytte igen til næste år. Og ledelsen venter desuden at bruge over 170 mio. kr. på ny og mere driftssikker teknik.

Kaj Egede afviser dog, at den strammere økonomistyring betyder, at der kan blive tale om fyringer, eller at stillinger ikke bliver genbesat ved naturlig afgang. Sidste år skar virksomheden ned på aktiviteterne i Danmark. Og det kan mærkes nu.

Bestyrelsesformanden tør dog ikke sætte tal på, hvor meget billigere, det bliver at drive Tele i fremtiden.

Selskabet vil senere i år tilbyde telefoni over internettet for at holde på kunderne, men Kaj Egede tør ikke spå om, hvor hurtigt de vil tage tilbuddet til sig.

Tele Greenland fik sidste år et overskud på 25,5 mio. kr., og for at Hjemmestyret kunne få et udbytte på 30 mio. kr., måtte resten hentes fra egenkapitalen, oplyser selskabet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra landsstyremedlem Jens Napaattooq, om hvorfor landsstyret trækker flere penge ud af selskabet, end der er overskud.