Tele Post udsat for stort indbrud

Tele-Posts kontorbygning i Nuuk blev natten til fredag udsat for et omfattende tyveri, hvor elektronisk udstyr for omkring 100.000 kroner blev stjålet.
Skrevet af Mads Lynge
29. december 2012 08:57

Mobiltelefoner, fladskærme, kameraer, Ipads, laptopcomputere og lignende udstyr blev stjålet tidligt imorges fra Tele-Posts erhvervsafdeling. Tele Post retter nu appel til befolkningen.

- Vi vil bede folk om at holde øje med folk, der vil sælge splinternye mobiltelefoner af mærkerne Nokia, Samsung Galaxy S II of III og Sony Ericsson-telefoner og HTC Smart og Titan, siger HR-chef i Tele-Post Karl-Henrik Simonsen.

Udover de ovennævnte effekter, var der MacBook fladskærme, Canon-kameraer og mikrofoner og høretelefoner af mærket Bose.

Tele blev dog også udsat for et andet tyveri i forgårs, hvor en 42" LG fladskærm blev stjålet, og ifølge Karl-Henrik Simonsen vidste tyvene lige nøjagtigt hvor de skulle lede og gennemrode personalets skuffer og private ejendele. Det viser overvågningskameraerne.

Ud fra billederne i morges vurderer politiet i Nuuk, at de to tyve er mellem 15 og 25 år, men det kniber dog med at identificere dem, da de havde dækket deres ansigter til med hættetrøjer.

Politiet ser med alvor på sagen, og den har derfor høj prioritet i forbindelse med efterforskningen. Og så minder de iøvrigt om, at køb af hælervarer er forbudt ifølge loven.

Tyveriet har fået Tele til at installere ekstra alarmer og overvågningskameraer, og Karl-Henrik Simonsen forsikrer om, at de stjålne Ipads ikke indeholder personfølsomme informationer:

- Det er jo kun kontorlokaler, hvis man kan sige det på den måde, så der er jo ikke nogle personfølsomme data eller noget de kan komme til der. Der hvor vi har den slags ting, de er nøje aflåst, og der er tyverialarmer og brandmeldere og alt muligt, som der skal være ifølge forskrifterne, siger han.

- Selve kontorarealerne har der ikke været tyverialarm på, andet end der har været videoovervågning, og nu intensiverer vi så også beredskabet, sådan så at vi også får tyverialarmer der, siger HR-chef i Tele-Post, Karl-Henrik Simonsen.

Tele-Post har udlovet en dusør på 5000 kroner til folk der kan komme oplysninger, der kan føre til opklaring af sagen.