Team Grønland støtter ny sportsgren

Skrevet af Karsten Sommer
24. maj 2005 07:13

Nu indtager Team Grønland luftrummet! For første gang har en udøver af sportsgrenen paragliding fået talentstøtte.

Max Petersen hedder den nye talentstøttemodtager. 38 år – han fløj sin første tur for bare seks år siden.

-En dag for seks år siden var jeg en tur ude i skiterrænnet, og så en paraglider. Det må jeg prøve, tænkte jeg, og så har det bare udviklet sig derfra.

Paragliding er ikke nogen stor sportsgren i Grønland endnu. Ifølge Max Petersen er der cirka 15 i Nuuk, en håndfuld personer i Syd- og Nordgrønland og en enkelt i Østgrønland. Og det er hårdt arbejde før man kommer op at svæve

-Det kræver træning, træning, træning, men når man så begynder at være fortrolig med alt udstyret, så kommer det til at påvirke ens måde at tænke på. Når man har lært at stole på udstyret, ender man med også at stole på sig selv, siger Max Petersen.

-Det er lige her og nu det sker. Alt muligt andet som man tumler med i hverdagen og på arbejdet, det fordufter, når man hænger deroppe i luften!

-Man skal selvfølgelig være lidt modig for at blive en god paraglider. For naturligvis kan der ske uheld, ligesom hvis man dyrker cykling. Men det er ikke noget man tænker meget på.

Paragliding konkurrencer findes i to udgaver: Langdistanceflyvning, hvor man kan flyve så langt som 110 kilometer – og så aerobatik – paraglidernes udgave af cirkusfolkets akrobatik. Max Petersens favoritgren er langdistanceflyvning, og det er som deltager i det at han at Max Petersen nu modtager 20.000 kroner årligt fra Team Grønland.

-Det er et dejligt skulderklap, og en god hjælp. Jeg føler at jeg bliver anerkendt for det jeg har præsteret, siger Max Petersen som konkurrerer første gang den 29.maj i British Open.