Taxfree betyder penge for KNI

KNI jubler over Naalakkersuisuts melding om at genåbne taxfree. Og meldingen falder især i god jord hos salgsafdelingen i Pilersuisoq og taxfree-afdelingen, siger administrerende direktør i KNI A/S, Claus Jensen.
Skrevet af Jette Andersen
17. august 2012 12:21

Det havde nemlig store konsekvenser for Pilersuisoq, da daværende naalakkersuisoq for Finanser Palle Christiansen, lukkede for taxfreesalget til Grønland.

- Det har vi observeret henover perioden, at vi fik en meget stor omsætningsnedgang. Vi har haft ca. en omsætningsnedgang på 50 procent, oplyser administrerende direktør i KNI A/S, Claus Jensen.

Og den store nedgang betød også, at der måtte afskediges og nednormeres på personaledelen. Men nu hvor taxfree åbner igen, så håber Claus Jensen at det igen vil gå den rigtige vej, både hvad angår personale og penge.

- Hvis det ellers er under de samme forudsætninger med taxfree, som under den gamle ordning, så er jeg da sikker på, at vi igen vil kunne komme op på samme omsætningsstørrelse, og vi vil også få behov for at opnormere på medarbejderdelen, siger Claus Jensen.

KNI indgik i slutningen af maj en ny servicekontrakt. Men Claus Jensen beroliger med, at den ikke skal røres ved, fordi taxfree igen åbner.

- Den er ikke omhandlet af den del af vores forretning.

Servicekontrakten for KNI A/S, der også får et årligt tilskud fra Selvstyret på 36 mio. kr., gælder i 5 år.