Tage Frederiksen borgmester i Nanortalik

06. april 2005 18:27

brikkerne faldet på plads i Nanortalik. Den lille kommune i Sydgrønland blev samtidig den første kommune hvor Demokraterne får magt. Partiet fik et mandat og det skal bruges sammen med Siumuts fire mandater og Atassut der også fik et enkelt mandat.

Nanortaliks nye borgmester bliver Siumuts topscorer Tage Frederiksen der afløser Nikolaj Ludvigsen som valgte ikke at genopstille.

Tage Frederiksen er glad for sine nye samarbejdspartnere. Samtidig lover han at IA også får plads i de forskellige udvalg. Partiet fik tre mandater.

- I kommunalpolitik er vi nødt til at arbejde sammen, siger Tage Frederiksen og nævner erhvervsudviklingen som et af de vigtigste punkter for den nye kommunalbestyrelse.

Den 59-årige Tage Frederiksen har tidligere været borgmester i Nanortalik i årene 1975 til 84. Han er uddannet politibetjent og har før sit come-back i kommunal politik været stationsleder i forskellige byer rundt omkring på kysten.

Det er endnu uvist hvordan den kommende politiske kabale i Nuuk går op. Borgmester Agnethe Davidsen og Siumut har holdt møder med de øvrige partier hele eftermiddagen. Og endnu er der ingen afklaring ifølge Agnethe Davidsen. Hun oplyser at forhandlingerne fortsætter i aften.

Siumut er stadig det største parti med syv ud af 17 mandater til kommunalvalget. Spørgsmålet er om Demokraterne med sine seks mandater får nogen indflydelse eller om partiet skal fortsætte i opposition. Demokraternes formand Per Berthelsen bebudede i nat at han helst ser en stærk koalition mellem de to største partier.

Demokraterne og Siumut mødes klokken 19 og senere skal Demokraterne forhandle med IA, oplyser Per Berthelsen. Han siger at alt foreløbig står åbent men at der foregår en fornuftig dialog med begge partier. IA mistede et mandat ved valget og sidder nu med tre medlemmer i Nuuks kommunalbestyrelse.