Dahl Høegh: Tændt landshold klar til første kamp

Det er et tændt Grønlandsk landshold, der lørdag løber ind til sin først kamp i de Panamerikanske Mesterskaber i Nuuk, fortæller anfører Minik Dahl Høegh.
Foto © : Jonas Fievé/KNR
16. juni 2018 18:56

Lørdag aften løber Grønlands landhold på banen mod sin første modstander i turneringen - Columbia.

Anfører Mink Dahl Høegh fortæller lørdag eftermiddag, at det er et grønlandsk landshold, som er klar til turneringsstart:

- Det er lidt lige som juleaften, hvor man som barn vågner tidligt op og bare glæder sig, det bliver aften, så man kan åbne gaver. Jeg føler det er en enorm lang dag i dag, og at det er en dag, som vi har ventet på rigtig længe, som nu har ramt os. Så der er gode nerver og lidt sommerfugle i maven, og vi glæder os til bare at komme i gang, fortæller Mink Dahl Høegh, og uddyber:

- Jeg er ret sikke på, at vi kan slå dem

- Det er et tændt hold. Et engageret hold, måske også et lidt nervøst hold, fordi vi har trods alt mange unge spillere med. Og de skal lige have fem minutter til at mærke, hvordan det er at spille på allerøverste hylde med landsholdstrøjen på hjemmebane.

 

Landsholdsanføreren forventer, at Grønland kan begynde turneringen med en sejr over Columbia:

- Jeg er ret sikker på, at vi i aftenens kamp næsten uden problemer kan slå dem(Columbia, red.). Jeg tror og er ret overbevist om at vi kan matche dem på alle parametre. Så la os da håbe, at aftenens kamp er en opvarmning til den kommende svære uge der venter os i resten af turneringen, siger Minik Dahl Høegh