Svært at finde grønlændere til integrationsvalg

23. februar 2006 11:02

Langt fra alle grønlændere i København er klar over, at de har mulighed for at stemme til integrationsvalget den 7. marts. Det har nemlig vist sig svært at finde frem til dem, siger projektleder Michael Sønderstrup fra Kommunedata,

KMD, der har fået til opgave at finde frem til de omkring 55.000 københavnske borgere - herunder grønlændere - der er stemmeberettigede ved integrationsvalget.

Rent teknisk foregår udvælgelsen ved udtræk gennem CPR-oplysningerne. Og her opstår problemet med at finde frem til de grønlandske stemmeberettigede. For det har været nemt at lave udtræk på de øvrige vælgere der er inviteret til integrationsvalget. De kan nemlig identificeres ud fra landekoder som står i CPR-nummeret. Men i tilfældet med grønlændere kan man kun søge på, om de er født i en grønlandsk eller dansk kommune, forklarer Michael Sønderstrup. Det betyder at grønlændere født i Danmark formentlig vil undslippe søgningen.

Han oplyser, at cirka 1400 breve er sendt ud til borgere der formodes at være grønlændere. Men han regner samtidig med, at der er mindst et par hundrede, der IKKE har modtaget brev med valgkort og oplysninger om integrationsvalget.

Grønlændere i København der ikke har modtaget brev om valget, skal henvende sig til kommunen eller møde op til valgmøderne der er annonceret i de lokale dagblade. Alternativt kan man møde op på valgdagen og lade sig registrere på et af de 10 kulturhuse i kommunen, hvor stemmeboksene er opstillede.

Læs mere om valget på www3.kk.dk