Succesfuld Koda-prisuddeling

Opdateret: Taget på Sisimiut Idrætshal var ved at løfte sig da over 1200 festglade mennesker fejrede Koda Pris 2008 uddelingerne i nat. Det fortæller Juakaa Lyberth, som selv modtog en af aftnens priser.
03. maj 2009 12:56

Vinderen af årets Koda pris 2008 gik til Herluf Møller fra gruppen HEJ for kompositioner på cd-en Ukioq. Talentprisen 2008 gik til rapperne JospalG, Feat, Don Maliko og Æres prisen 2008 gik til Ole Kristiansen.

Endeligt blev der også uddelt en 'very special Koda award' for første gang i Koda prisernes historie. Den gik til lederen af Taseralik, kulturhuset i Sisimiut, Juakaa Lyberth. Erik Martens fra Koda uddelte prisen med ordene:

- Det er til en person, som har gjort en fantastisk stor indsats for at fremme grønlandske komponister, sangskrivere og musikere på mange forskellige niveauer.

Og modtageren selv var da også både overrasket, glad og beæret.

- Jeg var helt paf. Jeg har tidligere sagt, at jeg ikke ønsker at modtage en nominering, fordi jeg selv er med i dommerkommiteen. Men så havde de arrangeret den specielle pris bag min ryg, og det er jeg selvfølgelig meget glad og beæret over. Siger en rørt Juakaa Lyberth, som også havde store roser til aftenens afsluttende koncert med Nina Kreutzmann.

- Det er lang, lang tid siden jeg har oplevet en så stemmeningsfyldt og god koncert. God musik, god stemning og Ninas optræden tog os alle med storm.

Med alle priserne følger en chek på 20.000 kroner.