Succesåbning i Washington

Skrevet af Karsten Sommer
21. maj 2005 13:28

I går åbnede den grønlandske kulturfestival i Naturhistorisk Museum i Washington. Der var fuldt hus ved åbningen. Næsten 600 gæster deltog i receptionen, og udenfor museet var der lange køer af folk, der gerne ville ind, men der var simpelthen ikke plads til flere, fortæller vores korrespondent Bikki Petersen fra Washington.

Gæsterne blev bespist med grønlandske specialiteter og Landsstyremedlem for kultur Henriette Rasmussen holdt åbningstale. Dernæst var det statsminister Anders Fogh Rasmussens tur. Han var i Washington i forbindelse med sit møde med Præsident Bush i går og roste i sin tale Grønland for et flot arrangement, som han var overbevist om ville føre til gode resultater for det grønlandske folk.

I dag fortsætter udstillingsarrangementet hvor bl.a. de tre kunsthåndværkere Peter Kristiansen, Marie Nielsen og Peter Lindberg har et arbejdende værksted, og hvor kajakroeren Maligiaq Padilla viser tilskuerne hvordan man bygger en grønlandsk kajak. Musikken tager de to østgrønlandske trommedansere Tinka Mikaelsen og Anna Thastum sig af sammen med Aavaat-koret, der giver sin anden koncert i Washington, inden de i morgen tager til New York for at optræde i FN-bygningen.