Strukturudvalget: OK at Sisimiut siger nej

02. marts 2005 10:58

Sisimiut besluttede i går at sige nej til en kommunesammenlægning tværs over Indlandsisen. Det forstår de godt i Østgrønland og også Strukturudvalgets formand Martha Labansen vælger at se positivt på Sisimiuts beslutning. Hun er glad for at kommunerne nu for alvor er begyndt at diskutere kommunalreformen, selvom alle detaljerne ikke er på plads endnu.

- I den kommende tid skal vi arbejde med økonomien, valgformerne og nærdemokratiet og hvordan det kan fungere over de store afstande. Og så kan det jo godt være, at kommunerne vil overveje deres holdninger igen, siger Strukturudvalgets formand Martha Labansen. Hun mener ikke at en kommune, der udelukkende består af de østgrønlandske kommuner, vil kunne magte de opgaver, der vil blive lagt ud i kommunalt regi efter reformen.

- Befolkningsgrundlaget vil være for lille og dermed vil der være for få ressourcer til at håndtere opgaverne, siger hun.

Det var Illoqqortoormiuts borgmester, Jørgen Danielsen, der tidligere på dagen foreslog at man nøjedes med at lægge de østgrønlandske kommuner sammen.