Store problemer på Fjordskolen

08. december 2005 10:58

Massive problemer på Fjordskolen i Kangerlussuaq driver tre ud af syv lærere på flugt fra nytår. To andre lærere overvejer også at sige deres stillinger op.

Lærerne siger, at børnene er svære at undervise fordi der hersker anarki blandt mange af børnene.

Problemerne på Fjordskolen bunder grundlæggende i omsorgsvigt.

- Nogle af børnene har en adfærd der er accepteret af forældrene og det er meget svære betingelser at arbejde under, også fordi det ikke er muligt at nå forældrene, siger en af lærerne på skolen, som ikke vil oplyse sit navn, fordi hun er en af de to der overvejer at sige sin stilling op.

Fjordskolen har indtil sidste forår været plaget af lærermangel, hvor de 76 børn har fået undervisning af flere timelærere. Her i efteråret er tre nye lærere blevet ansat på skolen, og det er altså de nyansatte lærere der nu rejser fra stedet igen

- Der ingen andre udveje; man bliver simpelthen udbrændt, siger en lærer.

Fjordskolen er i dag lukket på tredje dag, fordi en delegation fra Sisimiut Kommune bestående af en række fagfolk blandt andet en skolepsykolog holder en møderække med skolens syv lærere og 3 timelærere.

Fungerende skoledirektør i Sisimiut Kommune Lars Jørgen Kleist sagde i går til radioavisen, at han var sikker på at problemerne ville blive løst og, at der herskede en positiv stemning blandt lærerne, men denne udtalelse så ikke ud til holde stik, da radioavisen her til formiddag talte med en af lærerne på skolen. Læreren siger blandt andet, at alle lærere stadig er utilfredse, til trods for, at der er en delegation til stede for at løse problemerne.

- Vi er ikke blevet involveret i planlægningen af kurset, og så massive problemer blandt nogle af skolens elever, bliver ikke løst uden at involvere forældrene, siger læreren.

Borgmester i Sisimiut Kommune Hermann Berthelsen vil ikke udtale sig, før han har set opsigelserne fra de involverede lærere.