Stor interesse for jobkurset Qaami

16. marts 2006 07:18

Jobkurset Qaami i Danmark lever op til sit navn: Kom nu! Det tiltrækker stadig flere arbejdsløse grønlændere. Projektet startede for halvanden uge siden, men frem til i går kom der nye kursusdeltagere. Holdet udgør nu 31 kursister oplyser projektleder Klaus Ebbesen fra konsulentfirmaet Akademos.

- Der er stor interesse for kurset og flere kommer til efterhånden, som det spredes i grønlandske kredse. Jeg oplever alle som meget motiverede, siger Klaus Ebbesen.

Formålet er at få grønlandske arbejdsledige ud på det storkøbenhavnske arbejdsmarked gennem timer i dansk-undervisning, personlig udvikling og jobsøgning. Deltagerne er i aldersgruppen fra 29 år til et par og tres og bliver delt op i grupper efter hvor godt de taler dansk og hvor kyndige de er til IT.

Ifølge Klaus Ebbesen er der stor forskel på kursisternes forudsætninger. Men han peger på at de i hvert fald har en ting til fælles: De grønlandske arbejdsløse er alle på kontanthjælp i modsætning til de fleste danske arbejdsledige som modtager A-kassehjælp.

- Det overrasker mig at samtlige deltagere er på kontanthjælp. For A-kassen er jo en slags forsikring og giver en bedre indtægt mens man er arbejdssøgende, siger Klaus Ebbesen.