Stolt Hans Enoksen åbnede landsmøde

Foto © : KNR
17. februar 2005 10:34

Med en solid fremgang i ryggen fra det netop afviklede folketingsvalg den 8.februar åbnede landsstyreformand Hans Enoksen sit partis landsmøde i Sisimiut i morges. Over 100 siumuttere fra hele landet var mødt op til det største landsmøde i partiets historie, et landsmøde hvor partiformand Hans Enoksen for tredje gang skal stå til regnskab overfor sit bagland.

Siumuts landsmøde åbnede til tonerne af Grønlands nationalsang i morges klokken ni.

Formiddagen er gået med velkomsttaler fra blandt andre Sisimiuts borgmester Hermann Berthelsen, lokalformand Thor Kristoffersen og ikke mindst partiformand Hans Enoksen.

Sidstnævnte lagde ikke skjul på sin stolthed over partiets succes ved det netop overståede Folketingsvalg.

- Fra flere sider ikke mindst medierne blev Siumut spået tilbagegang men de fik ikke ret. Vi gik tværtimod frem ved folketingsvalget, sagde Hans Enoksen.

Han har dermed et argument for sit lederskab af partiet som han formentlig vil slå yderligere på i kampen om formandsposten. En kamp der længe har været i gang og som for alvor bliver officiel i morgen hvor de tre kandidater skal offentliggøre deres politiske visioner. Her vil vi så få at høre hvad de tre lover at ville arbejde for.

- Men lov nu ikke for meget, lød det advarende fra de ældres forening, Utoqqaat Peqatigiiffiat til Siumut-forsamlingen. Formanden Martin Berthelsen sagde at de ældre de seneste år er blevet meget skuffede over politikerne efter valgene.

- Løfterne er ikke blevet indfriet, og det er højst skuffende, påpegede de ældres talsmand Martin Berthelsen.

I eftermiddag fremlægger partiformand Hans Enoksen sin beretning. Den efterfølgende debat vil formentlig give et fingerpeg om han nyder opbakning blandt de mange delegerede. Eller om forsamlingen mener en ny formand skal skabe den ”fremadrettede fornyelse” som er sloganet for de mange Siumutplakater der pryder væggen i minihallen på skole to.