Per Stig Møller tror på USA i CIA-sag

16. januar 2006 04:50

Når USA bedyrer, at det respekterer andre landes suverænitet, så kan man deraf udlede, at USA ikke benytter hverken dansk eller grønlandsk luftrum ulovligt, for eksempel til transport af fanger og terrormistænkte. Det mener udenrigsminister Per Stig Møller.

Alligevel kan han kan dog ikke give nogen garantier fremgår det af et svar til Kuupik Kleist.

I svaret henviser Per Stig Møller til, at den amerikanske udenrigsminister, Condoleezza Rice, under sit besøg i Europa i december 2005, forsikrede om den amerikanske respekt for andre landes suverænitet.

- Dette tager jeg som udtryk for, at man ikke anvender dansk og grønlandsk luftrum eller danske og grønlandske lufthavne til flyvninger, der er i strid med de internationale konventioner, skriver Per Stig Møller til Kuupik Kleist.

Det grønlandske folketingsmedlem ville vide, hvilke garantier udenrigsministeren har for, at de internationale luftfartsregler bliver overholdt på den amerikanske Thule Air Base, og at denne "derfor ikke bruges til CIA's hemmelige transport- og fængselsvirksomhed i forbindelse med krigsfanger og terrormistænkte".