Stadig ingen valgprogrammer offentliggjort

26. september 2005 10:24

Det er nu over en uge siden Landsstyreformand Hans Enoksen udskrev valg for åben skærm i Qanorooq.

Med andre ord har partierne herhjemme haft over en uge til at stable et valgprogram på benene.

Men de politiske partier herhjemme sadler ikke samme dag som de rider. Hos Siumut er valgprogrammet godt nok færdigt, men det skal først oversættes, før partiet vil offentliggøre, hvad de går til valg på. Det oplyser partisekretær Johannes Mathiassen.

Hos oppositionen hersker der også travlhed her en uge efter at valget blev en realitet. Demokraterne sender et oplæg til valgprogrammet på dansk ud til lokalafdelingerne i løbet af i dag.

Når afdelingerne har reageret og kommenteret det vil programmet blive oversat til grønlandsk og offentliggjort, siger partiets formand Per Berthelsen.

Han regner med at valgprogrammet kan vises frem for offentligheden onsdag eller torsdag i denne uge.

Hos Atassut vil valgprogrammet først ligge klar i næste uge, siger formand Finn Karlsen, mens Kandidatforbundets Anthon Frederiksen mener at kunne præsentere vælgerne for deres program en af de nærmeste dage.

Som eneste parti er Siumuts tidligere koalitionspartner, IA, klar med deres valgprogram, oplyser Josef Motzfeldt. Ifølge ham er partiet nået så langt i deres valgforberedelser, at de kan offentliggøre programmet her ved middagstid.