Støttekoncert var kæmpe succes

08. januar 2005 13:20

Gårsdagens støttekoncert i Inussivik var en stor succes, ifølge både initiativtager Kim Godtfredsen og Grønlandsk Røde Kors. Arrangementet gav en omsætning på 330 000 kr. og Røde Kors vurderer, at der efter udgifter vil der være 300 000 kr. til flodbølgeofrene i Asien. Og det er 100 000 kr. mere end arrangørerne i går turde håbe på.

- Det var fantastisk at se den glæde og lyst til give, som der var i går. Selv om entreen var på tyve kroner, var der rigtig mange, der valgte at give både hundrede og tohundrede kroner for indgangen, siger en tydeligt imponeret Åse Nygård, formand for Grønlandsk Røde Kors.

Kim Godtfredsen er glad og stolt over, at det lykkedes. Han siger, at i forhold til, at det er et af grønlands største koncert arrangementer nogensinde, var det helt utroligt nemt at arrangere. Musikerne stod i kø for at deltage, og sponsorer stillede sig gladeligt til rådighed. For eksempel sørgede Air Greenland for at få Angu og Steffen Lynge fra Simik gratis frem i tide fra København.

I alt vurderer Kim Godtfredsen, at omkring 2500 mennesker gik igennem dørene i den store sportshal. Der var omkring 50 frivillige, der arbejdede aftenen igennem. Indtægterne kom fra døren, fra salg af øl og vand, fra garderobe og så fra salg af cd’er fra Atlantic music. Endelig kom cirka 150 000 kr. fra sponsorer, som fik lov til at give deres bidrag på scenen.

Ifølge Kim Godtfredsen blev de over fire timers musik med nogle af grønlands største musiknavne optaget af Atlantic Music og Nuuk TV. Koncerten blive sendt af Nuuk tv på fredag, og så vil hele koncerten blive søgt udgivet på cd og dvd, hvis kvaliteten er til det.