Støttekoncert for Jorsi Sørensen samlede tusindvis af kroner ind

Fredag og lørdag gav kendte bands den gas på Kristinemut for Jorsi, der lige nu er i Danmark hvor han får sin kræftbehandling. Og både arrangør og Jorsi er glade for resultatet.
Foto © : HECA NUUK A/S
Skrevet af Mads Pedersen
20. december 2016 14:47

Store bands som Zikaza, G-60, Nanook, Inua, Kimia og Qarsoq sørgede for, at der kom over 1000 gæster og samlede 73.000 kroner til Jorsi Sørensen og hans kone, Stina. 

Det fortæller arrangøren, der også er Jorsis mangeårige ven og kollega i grønlandsk musik, Eigil Petersen. Han er meget glad og stolt over resultatet af arrangementet. 

- Jeg havde regnet med at arrangementet vil blive støttet, men ikke så meget som det blev til. Jeg er derfor meget glad og taknemmelig, siger en rørt Eigil Petersen til KNR. 

Jorsi har i årtier givet meget af sig selv og sin tid til grønlandsk musikken, ligesom hans kone, Stina, også har ofret meget, så Jorsi kunne lave det, han elsker. 

- I den svære tid, hvor Jorsi og hans kone har mest behov for støtte, får de lidt tilbage. De har jo ofret meget for musikken, siger Eigil, der er taknemmelig for, at så mange folk har valgt at støtte Stina og Jorsi. 

Tanker er hos andre sygdomsramte

Uden at bruge alt for mange kræfter og tid kunne Eigil Petersen og hans venner fra musikverdenen samle mange penge. 

- Mine tanker er hos sygdomsramte familier. Når man er ramt af en alvorlig sygdom kan de tage hård på økonomien. Og jeg ville ønske at jeg kunne hjælpe dem alle, men det ansvar kan jeg ikke løfte, siger Eigil. 

- Vi har vist at man med den rette indstilling og godt samarbejde kan nå et godt resultat på kort tid.

Taknemmelighed hos Jorsi og Stina

Jorsi og Stina udtrykker deres taknemmelighed over den støtte de har fået. 

- Tusind tak til alle der deltog, vi er meget taknemlige for jeres støtte. Vi er meget taknemmelig og bliver meget rørt over, at der er så mange, som støttede os.

- Vi havde ikke regnet med, at der vil være så meget, vi ved ikke engang hvordan vi skal sige tak. Vi vil tænke over, hvordan vi kan give tilbage til samfundet, når han er blevet rask. Vi arbejder jo intens på, at han bliver rask igen, så vi kan komme tilbage til vores land og de dejlige mennesker. Glædelig jul og godt nytår – pas på jer selv, skriver Stina og Jorsi til KNR.

LÆS OGSÅ Kendte bands klar til støttekoncert for kræftramt musiker