Stå fast ved hvalkvoter

02. december 2005 10:13

Landstingsmedlem og politisk ordfører for Demokraterne, Palle Christiansen frygter, at det nye Landsstyre bøjer sig og giver tilladelser til yderligere kvoter til fangst af nar- og hvidhvaler.

I den seneste tid har 8 vestgrønlandske kommuner netop krævet højere fangstkvoter for nar- og hvidhval, fordi to af kommunerne har opbrugt deres kvoter.

- Det nye landsstyre skal naturligvis stå fast ved de kvoter, som allerede er fastsat. Ellers kommer vi igen ud på den glidebane, der tidligere har sat Grønlands internationale ry og rygte over styr, når det gælder fangst og jagt, siger Palle Christiansen.

- Vi må heller ikke glemme, at EU allerede har forbudt al kommerciel import fra Grønland af husflid fra narhval. Det er jo en klar melding til Grønland om, at EU mener, Grønland bedriver rovfangst på narhvalerne.

- Hvis Landsstyret bøjer sig for borgmestrene, fortsætter Palle Christiansen, kan EU meget vel vælge at lukke for al import af husflid fra de truede pattedyr i Grønland. Og så kan turistbutikkerne og husflidskunstnerne her i landet godt vinke farvel til en millionomsætning fra ellers købeglade turister, siger Palle Christiansen og tilføjer, at – citat – ’vi ligeså godt kan spare millionerne til Naturinstituttet væk, da biologernes anbefalinger og dyrt betalte undersøgelser og rapporter alligevel ignores.