Sprogcentret: 176 efterskoleophold i farezonen

05. februar 2005 12:57

Den Gode Skole forsømmer deres pligter og de kan gøre det meget bedre. Så kontant er udmeldingen fra den internationale konsulent, Lars K.S. Olsen fra Sprogcentret i Sisimiut.

Opsangen til Den Gode Skole kommer i forbindelse med de mange unge mennesker, der gerne vil på efterskoleophold i Danmark.

Sidste ansøgningsfrist var den 1. december sidste år. Dog blev den som bekendt rykket til den 15. december. Det til trods har Sprogcentret, der administrerer ansøgningerne, endnu ikke modtaget ansøgninger fra to byer - nemlig Aasiaat og Illoqqortoormiut. I alt har Sprogcentret modtaget 290 ansøgninger inden for tidsfristen.

Når de unge søger om at komme på efterskole, så skal ansøgningen sendes til Sprogcentret sammen med en udtalelse fra skolen og et karakterblad. Dokumenter som Den Gode Skole skal levere. Og ud af de 290 ansøgninger, så er der 176 tilfælde, hvor disse dokumenter mangler.

- Det betyder, at 176 håbefulde efterskoleansøgere risikerer at få afslag på grund af regulær forsømmelse fra Den Gode Skoles side, siger Lars. K.S. Olsen.