Sommerskole i indlandsisen

20 gymnasieelever fra USA, Danmark og Grønland er i disse dage i Kangerlussuaq, hvor de lærer om grønlandsk naturvidenskabelig forskning.
Skrevet af Jaaku Lyberth
24. juli 2017 09:11

Det skal også motivere dem til at vælge en naturvidenskabelig uddannelse, når de er færdige med deres gymnasieuddannelse, samt styrke deres engelskkundskaber.

Uddannelsen, som foregår på engelsk, startede den 7. juli og slutter den 27. juli i 3.300 meters højde inde på indlandsisen hvor forskningstationen Summit ligger.

Eleverne har base i den gamle efterskole i Kangerlussuaq og har daglig kontakt med forskere, som er i Kangerlussuaq for at undersøge, hvor meget indlandsisen smelter og hvordan klimaforandringerne påvirker planter og dyreliv. 

Under opholdet laver eleverne videoer og power points over hvad de lærer, så de kan præsenterer deres oplevelser på deres egne skoler efter sommerferien. 

Det er et direkte krav, at eleverne på denne måde formidler deres oplevelser videre, så deres skolekammerater i deres hjemland, kan få noget ud af deres besøg i Grønland.