Socialt projekt for grønlændere lukningstruet

Skrevet af Karsten Sommer
05. oktober 2005 18:34

Socialt udsatte grønlændere i København risikerer at miste en kendt institution på Christiania hvis Københavns kommune beslutter sig for at smække pengekassen i.

Projekt ”Herfra og Videre” har gennem de seneste 20 år taget sig af grønlændere, misbrugsproblemer i fristaden og kriminalitetstruede børn og unge på Christiania.

Hidtil har staten stået for finansieringen af projektet, men fra årsskiftet skal Københavns Kommune overtage ansvaret for de sociale opgaver på Christiania. Og står det til familie- og arbejdsmarkedsforvaltningen skal ”Herfra og Videre” lukkes.

”Herfra og Videre” tager sig af omkring 50 grønlændere, ifølge socialrådgiver Tine Bryld, der sidder i bestyrelsen for projektet.

Sagen blev behandlet i Familie- og arbejdsmarkedsudvalget i dag. Står det til Familieborgmester Bo Asmus Kjeldgaard fra SF skal regeringen og kommunen forhandle og finde pengene til projektet.

- Det virker grotesk at vi skulle fjerne støtte til grønlændere og andre udsatte grupper, Statsministeren har netop sagt at de svageste grupper i samfundet skal hjælpes, siger Bo Asmus Kjeldgaard.

I morgen torsdag skal Københavns Borgerrepræsentation tage stilling til næste års budget.