Snowfestival sat i gang i dag

08. april 2005 13:40

Den 7. Nuuk Snowfestival 2005 blev åbnet i dag på Nuuks fodboldstation. Den milde vinter har betødet at den årlige snefestival der skulle ske i marts måtte udskydes til i dag.

I alt 67 personer fra Nuuk skal i næste tre dage hugge løs på 15 store sneblokke, der er opstillet udenfor sportshallen Inussivik. De skal dyste om at lave årets smukkeste sneskulptur. I år er der ingen deltagere fra udlandet, det skyldes blandt andet en mild vinter, siger arrangør af festivalen, direktør for Nuuk Tourism, Flemming Nicolaisen. - Langt om længe holder vi festivalen igen. Vi har ikke haft det bedste sneforhold, men sidste uge kom der sne og vejret er lidt blevet koldere, de gjordede det muligt at holde festivalen.

Sidste års aflysning af festivalen betød at deltagere fra udlandet blev væk, og Flemming Nicolaisen mener at sidste års aflysning hænger sammen med at der har ikke været nogen tilslutning fra udlandet i år.

Skulptørerne er nu gået i gang med at hugge løs på sneblokkene: Et hold vil lave HC Andersens Den Grimme Ælling og vi stoppede op ved et hold der har hentet inspiration fra hverdagen. Holdet fra Dronning Ingrids Hospital vil lave en vase omringet af en slange – Askylap, symbolet på medicin.

Snowfestivalen afsluttes med en kåring af tre vindere på mandag.