Smsrekord nytårsaften

04. januar 2006 16:16

Folk i Grønland er blevet hurtige på mobiltasterne. I løbet af Nytårsaften, blev der sendt godt og vel 175.000 sms’er. Det svarer til en stigning på 10 % i forhold til sidste år. Der er aldrig før blevet sendt så mange sms’er på 1 dag i Grønland.

De mange sms’er hænger naturligt sammen med, at der hele tiden kommer flere mobilkunder i Grønland. Siden Tusass blev introduceret i landet for 3 år siden, har der været en kraftig vækst i antallet af mobilabonnementer, i øjeblikket er der over 45.000 mobiltelefoner i landet.

Det er især Tusass-abonnementer som er populære, der kom omkring 6000-7000 nye kunder i 2005 oplyser Tele direktør Anders Barslund. Han formoder at stigningen blandt andet skyldes at bygderne er kommet med på vognen.

- Der kommer hele tiden nye generationer af mobilbrugere, de unge køber telefoner og nogle familier har 2-3 mobiler siger han.

Da en stor del af den grønlandske befolkning allerede har mobiler er markedet nok ved at være mættet og Anders Barslund fra Tele Greenland forventer ikke, at den kraftige stigning i antal solgte mobiler vil fortsætte fremover.