Slettemark ydmyg før startskuddet

Øystein Slettemark erkender, at der er meget lang vej op til guldfavoritten Ole Ejnar Bjørndalen, når det i dag går løs i 10 kilometer skiskydning ved de Olympiske Vinterlege i Vancouver, Canada.
14. februar 2010 12:43

Den grønlandske deltager ved Vinter-OL i Vancouver har en fortid som langrendsløber. Men især skydningen gør disciplinen svær, fortæller Øystein Slettemark til DR Sporten:

- Det er meget krævende at komme med fuld adrenalin og skal stille om til perfekt skydning. Et par hundrede meter inden skal man prøve at komme i skydestemning, få kroppen til at slappe af og få pulsen under kontrol.

Han vurderer, at pulsen nok ligger omkring 185 og skal ned på 150, før man skal skyde. - Det er netop omstillingen, Bjørndalen er så dygtig til, forklarer Slettermark om den norske favorit.

42-årige Slettemark erkender, at niveauforskellen er stor og regner med en placering i bunden af feltet. - Jeg vil godt indrømme, jeg ligger i den tunge ende. Mit mål er at løbe optimalt, så må vi se, hvor langt det rækker, siger han.