Skibsværft kæmper med næb og klør

Opdateret 13.10 Det var ventet at det tyske skibsværft 'P und S Werften', som RAL i øjeblikket har 5 skibe under bygning hos, ville indsende konkursbegæring i går, men værftets nye chef Rüdiger Fuchs har endnu ikke opgivet at redde værftet.
Skrevet af Peter Troelsen
23. august 2012 09:26

Da både den tyske regering og regeringen i delstaten Mechlenburg-Vorpommern havde lukket pengekassen i og sagt nej til mere støtte til det skrantende værft, havde ingen set andre muligheder end at dreje nøglen om. Den nyindsatte værftschef giver dog ikke op så let. En redningsplan blev lavet, og nu forhandles der med kunderne om deres beredvillighed til at hjælpe til med at redde værftet.

Værftchefen prøver nu på, at få kunderne til at erlægge en større del af betalingerne for de skibe, de har bestilt, på et tidligere tidspunkt. Der er ikke tale om at betale ekstra, kun om at fremrykke betalingerne.

Rederiet Scanlines, der har to færger under bygning på værftet har signaleret interesse i redningsplanen, imens en anden storkunde, det danske rederi DFDS ikke på nuværende tidspunkt vil udtale sig om deres medvirkning.

Den tyske regerings maritime koordinator Hans-Joachim Otto håber på at værftet, i samarbejde med kunder, underleverandører og medarbejdere kan redde værftet fra konkurs. Hvis det lykkes, ser fremtiden ikke så sort ud for rederiet, der har ordrer i bogen til en værdi af 1 milliard euro.

Det store problem for 'P und S Werften'  er en eklatant mangel på likviditet.

Royal Arctic Lines informationschef Jakob Strøm oplyser at firmaet endnu ikke er blevet kontaktet af det tyske værft omkring den nye redningsplan.

-Vi har ikke talt med værftet, men vi er også en så lille spiller på det område, at det ikke er relevant at tage stilling til tingene, før DFDS og Scanlines har taget stilling. Vores første prioritet er at få leveret skibene til tiden, i den rigtige kvalitet og til den rigtige pris. Hvis det kan overholdes, kan jeg godt se, at vi kunne være med på værftets redningsplan, fortæller Jakob Strøm til knr.gl.