Skattekamp i sydkommunen

Borgmestrene i den kommende Sydkommune, kan ikke blive enige om skatteprocenten. Nanortaliks borgmester ser gerne en lav skatteprocent, så det bliver lettere at tiltrække arbejdskraft. Qaqortoqs borgmester vil hellere satse på et højt serviceniveau.

Borgmester i Nanortalik Kristine Raahauge mener at kommuneskatten i den nye Sydkommune skal ligge på niveau med Nanortaliks nuværende som er på 26 procent. Det er den laveste skatteprocent i de tre byer som skal lægges sammen.

- Jeg er bange for, at hvis vi ikke gør det, så vil vi få svært ved at tiltrække personale her sydpå. Folk der tjener penge, vil jo helst bo der, hvor de skal betale mindst i skat, siger borgmester i Nanortalik Kristine Raahauge.

Nej, siger borgmester i Qaqortoq Simon Simonsen. Den kommende Sydkommune skal hellere satse på et højt serviceniveau, frem for et lavt skatteniveau.

- Vi har ikke brug for, at man bibeholder den skatteprocent, de har i Nanortalik. Det er nødvendigt med en skattestigning dernede, hvis de vil op på et serviceniveau som vi har i Qaqortoq og Narsaq. Et godt serviceniveau tiltrækker folk, og det mener jeg, at vi skal fokusere på, siger Simon Simonsen. Qaqortoq og Narsaq har i øjeblikket en kommuneskat på 28 procent, mens Nanortaliks ligger på 26 procent. Det er overgangsudvalget som bliver valgt ind ved kommunevalget som skal nå til endelig enighed.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt