Skaaning: Jersey-tur er spild af penge

02. august 2005 11:40

Det er spild af borgernes penge, at landstingets skatteudvalg tager på studietur til Jersey i næste uge. Det mener Per Skaaning fra Demokraterne.

Udvalget skal se på, hvordan Jerseys meget lempelige bank- og skatteregler har skabt velstand på den lille ø i Den Engelske Kanal.

Øen er kendetegnet ved, at der er Offshore Banking. En attraktiv ordning hvor udenlandske kunder kan placere deres penge på øen i et skattely – og ofte uden myndighedernes vidende.

Af samme årsag udgør øen et internationalt finanscenter med over 50 banker. Over halvdelen af skatteindtægterne i det lille samfund kommer fra finansindustrien. Og netop den store skatteindgtægt gør, at udvalgets formand, Jørgen Wæver Johansen, forsvarer rejsen.

Desuden giver besøget udvalgsmedlemmerne en god mulighed for at få et større kendskab til vilkårene i den internationale finansindustri, mener Jørgen Wæver Johansen.

Demokraternes udvalgsmedlem, Per Skaaning, takker dog alligevel nej til turen, Han kan slet ikke se formålet med den.

- Det er slet ikke realistisk, at Grønland kan indføre Offshore Banking, da Folketinget bestemmer på dette område. Og jeg har svært ved at tro, at de danske politikere vil tillade, at vi begynder at oprette ordningen. Der skal være et formål med, at udvalget rejser ud af landet. Udvalget skal kunne bruge oplysningerne, når de kommer hjem. Ellers handler det bare om at komme ud og se verden, siger Per Skaaning.