Siumut-politikere: Find alternativer til brændstofstigning

Mens der både bliver diskuteret finanslov og udligningsreform, kræver Siumuts politiske ordfører, Karl-Kristian Kruse, og gruppeformand Jens Immanuelsen, at Naalakkersuisut sænker brændstofpriserne igen.
Skrevet af Camilla Dam
19. august 2014 14:21

- Siumut kan under ingen omstændigheder acceptere, at samfundet bliver pålagt flere byrder. Vi kræver, at Naalakkersuisut finder alternative løsninger.

- Efteråret og vinteren nærmer sig, og til vinter vil befolkningens forbrug af olie til opvarmning stige, og Siumut mener, at prisstigningen vil pålægge befolkningen endnu tungere byrder. Vi kræver, at Naalakkersuisut revurderer beslutningen, skriver de to Inatsisartut-medlemmer i et åbent brev.

LÆS OGSÅ Priser på brændstof stiger

Sælg aktieselskaberne
Karl-Kristian Kruse og Jens Immanuelsen pointerer, at det i forvejen er blevet hårdere og hårdere at være borger i Grønland. Derfor vil en forhøjelse af brændstofpriserne lægge yderligere pres på den enkelte.

- Ved at sælge de samfundsejede aktieselskaber, kan vi hente de manglende midler og dermed øge indtægterne, hvilket igen vil medføre, at der er flere midler at gøre godt med i samfundet, siger de begge.

LÆS OGSÅ VIDEO Fiskere hårdt presset af brændstofstigning

Miner er vejen frem
Karl-Kristian Kruse og Jens Immanuelsen vil se en hurtigere fortjeneste på landets ressourcer, og en øget konkurrence på fragtområdet for dermed at mindske den enkeltes omkostninger til samme.

- Abstrakte og hypotetiske debatter vedrørende minedrift må ophøre op. Vi mangler handling på området, siger de to Siumut-politikere.

LÆS OGSÅ OVERBLIK Prisstigninger spreder sig med Polaroil