Siumut opstiller folketingskandidater

04. januar 2005 10:57

Siumut er klar med fire kandidater til folketingsvalget, hvis statsministeren mod forventning skulle udskrive valg en af dagene.

Det ligner en helgardering fra Siumut forud for valget. Partiet stiller nemlig med to kvinder og to mænd fra hver sin generation. Alderspræsident er Siumuts nuværende folketingsmedlem, 58-årige Lars-Emil Johansen. Han har tidligere siddet i folketinget fra 1973 til 1979. Det har længe været kendt at den erfarne politiker ville genopstille.

Til den yngre mandlige generation hører den 42-årige Ole Aggo Markussen, der er ansat i Hjemmestyret. Her arbejder han som sekretær for landsstyremedlem for Selvstyre Jørgen Wæver Johansen. Tidligere har Ole Aggo Markussen været chef for Hjemmestyrets EDB-afdeling. Politisk har han en fortid som formand for Siumut-ungdom SIS.

Den nuværende formand for SIS, Doris Jakobsen på bare 26 år har også valgt at opstille. Hun er Siumuts yngste medlem af Landstinget hvor hun har siddet siden valget i 2002.

Som fjerde kandidat til folketinget har Siumut valgt at opstille et tidligere landsstyremedlem, nemlig den 55-årige Marianne Jensen. Også hun er ansat i Hjemmestyret, som afdelingschef i Miljødirektoratet. Marianne Jensen har tidligere haft en karriere som landsstyremedlem for dels sundhed og dels kultur. Desuden har hun været rådgiver i Geneve i International Labour Organisation, ILO - vedrørende oprindelige folk.