Siumut klar til valget

10. oktober 2005 12:00

På et pressemøde her til formiddag præsenterede Siumut deres valgprogram og deres kandidater til næste måneds landstingsvalg

Hvis vi tager kandidaterne først, så stiller Siumut ved valget med 61 kandidater. For at nævne nogle af de mere kendte, så er der selvfølgelig landsstyreformand Hans Enoksen, hans evige kritikker Lars-Emil Johansen, Landstingets formand Jonathan Motzfeldt, og Nuuks borgmester Agnethe Davidsen.

Generelt er der flere både nuværende og tidligere borgmestre blandt kandidaterne. Her kan nævnes Jens Lars Fleischer fra Uummannaq og Jess Svane fra Qasigiannguit.

Blandt de mere overrakende kandidater er der or eksempel Aleqa Hammond fra Qaqortoq. Hun er mest kendt som sprogkyndig og engageret i turisme.

Med hensyn til valgprogrammet, så holder det sig mest i overordnede hensigtserklæringer. Her nævner Siumut selv overholdelsen af tidsplanen i selvstyreprocessen som vigtig.

Blandt de mere konkrete forslag, så vil partiet arbejde for at Bygge og Anlægsskolen i Sisimiut skal udvides. Desuden er den offentligt betalte børneopsparing i med valgprogrammet. Det var netop uenigheden om børneopsparingen, der kostede samarbejdet med IA.