Siumut afviser Rasmus Frederiksens tilbud

10. oktober 2005 16:53

Rasmus Frederiksen har atter fået ambitioner om at begå sig i grønlandsk politik. Sagt med andre ord ønsker den unge politiker, som blev kendt riget over for repræsentationsskandalen, at stille op til Landstingsvalget for Siumut.

-Jeg håber at få lov til at stille op for Siumut, siger Rasmus Frederiksen til Radioavisen.

Problemet er bare, at Siumut allerede har fundet sine kandidater.

Organisatorisk næstformand i Siumut Doris Jakobsen Siger:

-Der har været stor debat om repræsentationsudgifterne og forretningsudvalget og hovedbestyrelsen har bestemt, at både Rasmus Frederiksen og Jens Napaattooq ikke skal på kandidatlisten.

Også Hans Enoksen siger, at det er udelukket, at Rasmus Frederiksen stiller op for Siumut, da partiets kandidatliste allerede ligger klar.

Rasmus Frederiksen kan stadig nå at lave sit eget parti – men så skal han til gengæld løbe hurtigt. Fristen for nye partier til landstingsvalget d. 15. november er nemlig d. 11 oktober klokken 12.

Valgberettige personer kan dog lade sig opstille som kandidater til landstinget som enkeltpersoner eller indgå som enkeltkandidater i såkaldte kanditforbund Også Hans Enoksen siger til radioavisen, at det er udelukket at Rasmus Frederiksen kan stille op, da kandidatlisten allerede er klar. For at opstille som enkeltkandidat, kræves mindst 40 ellers højst 50 stillere. Dvs. en gruppe af personer, som bekræfter, at man er kandidat. Fristen for at stille op som enkeltkandidat er tirsdag d. 25. oktober kl. 12.