Sisimiut Kommune laver fiskerimesse i 2006

Skrevet af Karsten Sommer
13. oktober 2005 12:29

Sisimiut Kommune håber på en international deltagelse i kommunens egen fiskerimesse, der bliver afholdt til næste år i november i Sisimiut.

- Vi har netop skrevet under på en aftale med arrangørerne af Danmarks største fiskerimesse Danfish, om at markedsføre vores egen messe til næste år, siger den forventningsfulde borgmester i Sisimiut, Hermann Berthelsen.

Hermann Berthelsen og hans ansatte håber, at kunne friste nogen af de omkring 20.000 besøgende på fiskerimessen i Aalborg, til at komme til Grønland.

- Vi ser frem til at samarbejdet med arrangørerne af messen fører til et god resultat, siger borgmesteren i Sisimiut.

Ernst Trillingsgaard, direktør for Aalborg Kongres og Kultur Center og dermed arrangør af Danmarks største fiskerimesse, oplyser at de vil markedsføre begivenheden i Sisimiut, ved selv at deltage i messer rundt omkring i verdenen.

- Blandt andet skal vi reklamere for Messen i Sisimiut på vores næste messe i Bergen til april, siger Ernst Trillingsgaard, der også oplyser at deres sælgere snart skal sættes i gang med markedsføringen rundt omkring i verden.

Aalborg Kongres og Kultur Center har 10.000 kvm til rådighed. Sisimiut Kommune har fået en stand i hall C, og ved standen kan besøgende smage de kulinariske grønlandske rejer samt tørfisk. Der er billeder af sælskindsprodukter på standens vægge samt enkelte eksemplarer af mappeetuier af sælskind.

Udover Sisimiut Kommune deltager resten af de grønlandske kommuner med en fælles stand på messen i Ålborg.